Skin barrier A-Z-ig
Védd, hogy ő is védhessen

Skin barrier A-Z-ig

Mostanság sok helyen hallhatsz a barrier és a bőrvédelem fontosságáról. De mit értünk ez alatt pontosan: egyáltalán mi az a skin barrier, milyen funkciókat lát el és hogyan tehetsz a védelme érdekében?

Oké, mi is ez pontosan?

A nevéből következően a barrier a bőr védőrétegét jelenti. Méghozzá azt a legkülső réteget, amelyet szabad szemmel te is láthatsz - vagyis a bőrfelszínről beszélünk! A barrier alatt a kozmetika a bőr leges-legkülső felszínén, a sejtek körüli vízálló lipidburkot érti. Egyszerű tégla - kötőanyag hasonlat következik: a kötőanyag a lipidburok (vagyis a barrier), ami összetartja a bőrsejt-téglákat.

Mi a barrier feladata?
Elsődlegesen az, hogy ,,vízállóvá” tegyen bennünket: a barrier a nedvességet és a tápanyagokat benntartja, míg a káros környezeti hatásokat és egyéb stresszorokat kint.

Honnan látod, hogy sérült a védőréteg?
Ha egészséges a skin barrier, akkor puha, hidratált a bőröd, ha azonban megsérült, akkor irritált lesz és gyulladásos tüneteket tapasztalhatsz. Vízhiány vagy szárazság jeleit is észreveheted, az eddig jól bevált termékek pedig csípnek, égetnek.

Mitől sérülhet meg a barrier?

A védőréteg sérülhet környezeti körülmények hatására vagy éppen a helytelen bőrápolás következtében is. A szeles, hideg idő, és a túlzott légkondicionálás is okozhat problémákat - ez esetben muszáj a lipideket pótolni, valamint a napi fényvédelem is kötelező! És persze az is előfordulhat, hogy a bőrápolási rutinod nem éppen barrier-barát… nézzük, mi az abszolút kerülendő ilyenkor a rutinban:

  • Kerüld a bőröd túltisztítását: tudjuk, hogy lelkiismeretesen lemosol minden szennyeződést, de a szárító hatású, vagy magas pH-értékű szappanok ilyenkor nem tartoznak a friendly-kategóriába!
  • Reméljük, amúgy is kerülöd az irritáló összetevőket, de ilyenkor pláne tilos a mentol, az alkohol és a durva illatanyagok.
  • Ne használj egyszerre túl sok erős hatóanyagú terméket - kísérletezz a számodra ideális koncentrációval és gyakorisággal.
  • Fényvédő, fényvédő, fényvédő…
  • Ha úgy érzed gond van a barriereddel, ideje sürgősen visszatérni a jól bevált alapokhoz: gyengéd tisztítás & hidratálás & fényvédelem!

Mi a fontos a gyengéd arctisztításnál?

Keresd a gyengéd, krémes vagy jelly-állagú lemosókat, és ne tisztítsd túl az arcodat: naponta egyszer, maximum kétszer pont elég eltávolítani a szennyeződéseket.

Superfood, bőrvédő formulák
200 ml
(4.9/5.0)
must-have arctisztító minden bőrtípusra
3 690 Ft
PomPom kedvenc
50 ml
(4.9/5.0)
superfood hatású formula
3 900 Ft
dermatológiailag tesztelt
200 ml
(4.9/5.0)
bőrvédő emolliensekkel és ceramidokkal
4 990 Ft
75 ml
(4.9/5.0)
mélyhidratáló emolliensekkel
3 500 Ft

30 napos pénzvisszafizetési garancia

Próbáld ki termékeinket, ha nem vagy elégedett 30 napon belül visszaküldheted nekünk.
Bővebben

X

Információ

X

A böngésző ikonsora helyett használd a weboldal menüpontjait és navigációs lehetőségeit

Rutinguru
Válaszolj kérdéseinkre, hogy segíthessünk napi rutinod kialakításában.
Mutasd a napi rutinomat
Hány éves vagy?
Nemed?
Milyen típusú a bőröd?
Így határozd meg a bőrtípusod!
Mire keresel megoldást?
Válassz maximum hármat!
Lássuk a szemkörnyéket!
Válassz maximum kettőt!
Extra kérdés
Melyik igaz még rád?
E-mailben is elküldjük a napi rutinodat
Kérjük, add meg az e-mail címedet.