Peptid paradise
ránctalanítás mesterfokon

Peptid paradise

Bőrápoló körökben a peptidek az egyik legnépszerűbb hatóanyagoknak számítanak. Miért érdemes beépítened őket a rutinodba & egyáltalán mik is ezek a hatóanyagok? Olvass tovább – annyit már most elárulunk, hogy az anti-aging és a ránctalanítás biztosan fókuszba kerül!

Mi az a peptid?

Mostanában rengeteg bőrápoló termékben találkozhatsz velük – és ez nem véletlen! Elöljáróban is bocsánatot kérünk, de muszáj egy lightos kis biológia órát tartanunk, hogy megértsétek a működésüket.

A bőr és az egész szervezet fontos építőkövei a fehérjék (proteinek), amelyek tulajdonképpen hatalmas molekulák, hosszú aminosav láncolatok. Ezek nagyon változatos anyagokból épülnek fel, például ami a fehérje aminosav-láncolatokat illeti, állhatnak kollagénből, elasztinból vagy keratinokból is. Ha elképzelted ezt a hosszú-hosszú láncot, akkor már nem is kell mást tenned, mint lekicsinyíteni – és máris megkapod a peptideket!

A peptidek ugyanis nem mások, mint kisebb, 2-50 darabból álló aminosav-láncocskák, vagyis fehérjedarabkák. Lehetnek egészen picik, amikben csak 2-3 db kapcsolódik össze, de néhány 10 db-ból álló csoportokat is alkothatnak, a rendeződéseik száma pedig gyakorlatilag végtelen – így máris láthatod mennyire változékony összetevő csoportról van szó.

A peptidek hatásai – és hogyan csoportosítsuk őket?

A szervezetben és a bőrben is rengeteg peptid található meg, melyek változatos feladatokkal bírnak. Ami a kozmetikai peptideket illeti, ők a bőrben természetes úton is megtalálható sejteket és láncolatokat utánozzák, és ezerféleképpen képesek hatni. Vannak, amelyek a kollagéntermelést segítik, a botox hatását utánozzák, de pigmentfolt halványítására fókuszálót is találunk köztük.  A legtöbb peptid az anti-agingre koncentrál, azonban a többi csoportot is érdemes közelebbről megvizsgálni.

1. Sejt-jelző peptidek

Sejtkommunikáló peptideknek is hívják őket és legfőbb feladatuk, hogy serkentsék a kollagéntermelést, vagyis feszesen tartsák a bőrünket. A kollagén folyamatos bomlási/megújulási körforgásban van (ami természetes folyamat), az idő előrehaladtával azonban lassul a termelődés – és megjelennek a ráncok.
A kollagént azonban nem elég az arcunkra kenni – furfangos ösztönzéshez kell folyamodni. A lebomló kollagén után maradt darabkák jelzést jelentenek a bőrnek, hogy ideje újat termelni – így a peptideket kívülről bejuttatva, tulajdonképpen leadjuk az infót a szervezetünknek, hogy ideje beindulnia. Amit – milyen jó fej a bőrünk – ezek hatására meg is tesz!
A leghíresebb ilyen sejt-jelző peptid a Matrixyl technológia, mely tulajdonképpen az egymást segítő Tripeptide-1 és a Palmitoyl Tetrapeptide-7 kollagéndarabkák keveréke. Persze, hogy használjuk őt PomPomjainkban!

2. Vivő peptidek

Következő csoportunkba a vivő peptidek tartoznak, melyek – milyen meglepő – a szállításban tűnnek ki. Képesek egyik helyről a másikra fontos nyomelemeket eljuttatni, ami nagyon fontos a regenerációs képesség szempontjából. Gyulladáscsökkentő, sebgyógyító hatásukat is bebizonyították már, de jelentős az antioxidáns és a kollagéntermelést segítő hatása is.

3. Botox utánzó peptidek

A megszakítás elvén működő peptidek tartoznak ide, vagyis gátolnak bizonyos ingerület-átvivő folyamatokat. Képesek kis mértékben ellazítani a mimikai izmokat, így bőrünk nem tűnik olyan ráncosnak. Kimondottan nem támogatja a bőr fiatalodását, azonban a látszatot gyorsan feltuningolja. A csoport leghíresebb tagjai az Argireline, vagyis az Acetyl Hexapeptide-8 és az Argirelox™ Peptide Solution.

4. Egyéb speciális peptidek

A fent említett 3 csoport a legfontosabb, azonban vannak olyan fajták is, melyek a pigmentációs folyamatokat akadályozzák; szuper barnító összetevők a melanintermelés fokozása miatt vagy éppen a gyulladácsökkentésre fókuszálnak.

Mikor érdemes peptidet használnom?

A peptidek bőrbarát hatóanyagok: általában bármivel rétegezhetők és kombinálhatók, így könnyedén belepasszolnak a reggeli/esti anti-aging vagy smart-aging (ráncmegelőző) rutinodba. Mivel kellemesen hidratálnak, ezért általában még a nagyon érzékeny bőrre is beválnak. 

Peptides PomPomok
30 ml
(4.9/5.0)
ráncfeltöltő peptidekkel
3 690 Ft
anti-aging
50 ml
(4.9/5.0)
éjszakai anti-aging arczselé
3 700 Ft
50 ml
(4.9/5.0)
ráncosodásra- és megereszkedésre hajlamos bőrre
3 900 Ft
30 ml
(4.9/5.0)
peptides szemránckrém hialuronsavval
4 500 Ft
Anti-aging kedvenc
30 ml
(4.9/5.0)
kisimítja a mimikai ráncokat
6 990 Ft
anti-aging krémmaszk
30 ml
(4.9/5.0)
feszesítő ránckezelés peptidekkel
3 890 Ft

30 napos pénzvisszafizetési garancia

Próbáld ki termékeinket, ha nem vagy elégedett 30 napon belül visszaküldheted nekünk.
Bővebben

X

Információ

X

A böngésző ikonsora helyett használd a weboldal menüpontjait és navigációs lehetőségeit

Rutinguru
Válaszolj kérdéseinkre, hogy segíthessünk napi rutinod kialakításában.
Mutasd a napi rutinomat
Hány éves vagy?
Nemed?
Milyen típusú a bőröd?
Így határozd meg a bőrtípusod!
Mire keresel megoldást?
Válassz maximum hármat!
Lássuk a szemkörnyéket!
Válassz maximum kettőt!
Extra kérdés
Melyik igaz még rád?
E-mailben is elküldjük a napi rutinodat
Kérjük, add meg az e-mail címedet.