Hello BAKUCHIOL!
Színre lép az új, retinol-like hatóanyag

Hello BAKUCHIOL!

30 éves kor körül bőrünkben elindulnak az első öregedési folyamatok, nemcsak veszít rugalmasságából, de lelassul a hidroregulációs képessége is, vagyis megkapja az "érett bőr" kitüntető plecsnit. Innentől kezdve érdemes rá extra módon figyelni, és rutinunkba olyan hatóanyagú kozmetikumokat beépíteni, amelynek fókuszában az öregedési folyamatok lassítása áll. Ha mindez elmaradna, a negyedik X után bőrünk ezt sajnos biztosan nem bocsájtja meg, és megjelennek a mély, karakteres ráncok, barázdák, pigmentfoltok és egyúttal veszítünk arcbőrünk természetes fényéből is.

Mi az a Bakuchiol? Vagy jobban mondva [bakucsiol]

A bakuchiol egy vegán növényi összetevő, amely a Psoralea Corylifoliaplant, más néven "Bakuchi" levelében és magjában található. Eredetét tekintve Indiából, Pakisztán és Kína himalájai régióiból származik. Természetes hatóanyag, nem irritálja a bőrt, így a vegán termékek rajongóinak, a nagyon érzékeny bőrűeknek és a „kémiai retinoltól” idegenkedőknek is jó választás.

Amit a bakuchiolról feltétlenül érdemes tudnod, hogy egy olyan széles spektrumú antioxidáns hatóanyag, amely meggyorsítja a bőrsejtek megújulását, csökkenti a kollagén lebomlását, javítja a bőr textúráját és tónusát. Jelenleg az egyik legmegbízhatóbb, új hullámos anti-aging hatóanyag.


A 9 legfontosabb érv a bakuchiol használata mellett:

  • Csökkenti a finom vonalak és ráncok mélységét, azáltal, hogy szabályozza a kollagén és elasztintermelést
  • Kiegyenlíti a bőr tónusát és javítja a bőr textúráját
  • Csökkenti a pigmentfoltokat (elnyomja a bőr melaninképződéséért felelős hormont)
  • Megakadályozza a lipidek (bőrben lévő természetes zsírok) oxidatív lebomlását
  • Javítja a bőr feszességét és rugalmasságát, bőrpuhító hatású
  • Fokozza a bőr ragyogását
  • Nincs fényérzékenyítő hatása
  • Nem okoz irritációt
  • Várandósok és kismamák is használhatják

Retinol vs. Bakuchiol

Vagyis miben különbözik ez a két szuperhatóanyag?

A modern kozmetikai iparban a bakuchiolt a retinol természetes alternatívájaként tartják számon.

Egy 2014-es tanulmány szerint 12 hét, napi kétszeri bakuchiol használat mellett a vizsgálatban résztvevők arcbőrén jelentős javulás mutatkozott a ráncok csökkentésében, javult az arcbőr feszessége és rugalmassága is.

A bakuchiol vs. retinol kérdéssel úgy vagyunk tehát, mintha nyertünk volna a lottón: a bakuchiol produkálja a retinol összes pozitív hatását, a kellemetlen tüneteket, mint például az esetenként előforduló bőrszárazságot vagy az érzékeny bőrűeknél fellépő bőrirritációt viszont elfelejthetjük!

Hogyan használd a napi rutinodban?

A bőrérzékenyítő hatástól, a bőrszárazságtól és bőrirritációtól való félelem mellett a retinollal szembeni leggyakoribb aggály, hogy egyrészt fényérzékenyíti az arcbőrt, másrészt sajnos fény hatására kifejezetten bomlékony hatóanyag, így csak az esti rutinba beépítve szabad alkalmazni. Emellett ökölszabály, hogy nappalra semmiféleképpen nem szabad megfeledkezni a fényvédőről!

Ezzel szemben a bakuchiol óriási előnye az, hogy nem irritálja a bőrt, fotostabil és a fényérzékenyítő hatás miatt sem kell aggódni, vagyis reggel és este is használható. Ráadásul, míg a retinolhoz fokozatosan ajánlott hozzászoktatni az arcbőrt, így először csak ritkábban, hetente 1-2 alkalommal ajánlott a bőrre felvinni, hogy megelőzzük az irritációt, a bakuchiolnál erre nincs szükség.

A bakuchiol beépítése a napi bőrápolási rutinba gyors és pofonegyszerű, bónuszként említenénk, hogy remek párost alkot a másik két szuper hatóanyaggal, a C-vitaminnal és a Niacinamiddal is, így ha érzékeny, érett vagy éppen pattanásos, tág pórusú az arcbőröd , bátran használhatod a PURE Vitamin C arczselénkkel, vagy éppen a Pórusösszehúzó arczselénkkel együtt.

Melyik termékünk tartalmaz Bakuchiolt?
50 ml
(4.9/5.0)
csökkenti a ráncok mélységét & megcélozza a bőrhibákat
3 900 Ft

Korábbi írásaink

Ismerd meg az NMF-eket!
Bőrápolás a hideg hónapokban
Tág pórusok
Hogyan minimalizáld őket?

30 napos pénzvisszafizetési garancia

Próbáld ki termékeinket, ha nem vagy elégedett 30 napon belül visszaküldheted nekünk.
Bővebben

X

Információ

X

A böngésző ikonsora helyett használd a weboldal menüpontjait és navigációs lehetőségeit

Rutinguru
Válaszolj kérdéseinkre, hogy segíthessünk napi rutinod kialakításában.
Mutasd a napi rutinomat
Hány éves vagy?
Nemed?
Milyen típusú a bőröd?
Így határozd meg a bőrtípusod!
Mire keresel megoldást?
Válassz maximum hármat!
Lássuk a szemkörnyéket!
Válassz maximum kettőt!
Extra kérdés
Melyik igaz még rád?
E-mailben is elküldjük a napi rutinodat
Kérjük, add meg az e-mail címedet.